La web dels Pins, Escuts i Insignies del FC Barcelona

Visites des de 09.03.2006:
Carrega Pàgina Principal en Català. Carga Pagina Principal en Español. Load the main page in english.
La INAUGURCIÓ #4
     
  Entrades i programa dels actes celebrats al Teatre Tivoli el 25 de setembre de 1957  
     

A les 23 horas del dia 25 de setembre de 1957, en el Teatre Tivoli, i dins dels actes commemoratius de la inauguracció del Camp Nou, es va celebrar una velada artistic-musical de Gala. Va actuar el ballet del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Juan Magriñà; la Orquesta Municipal de Barcelona, sota la direcció del mestre Eduard Toldrà; el violinista i compositor Juan Manen. i l'Orfeò Català.
Durant un dels descans, el catedràtic Josep Mª Pi i Sunyer dirigí unes paraules a l'auditori.

     

     
  Fotografies ORIGINALS dels actes d'inauguració del Camp Nou el dia 24 de setembre de 1957.  
     
Els actes de inauguració del dia 24 de setembre de 1957 van començar a les 11 del matí. Es va celebrar una missa, durant la qual l'Orfeò Català va interpretat monets polifònics, l'arquebisbe de la diòcesis de Barcelona, el doctor don Gregori Modrego Casaus va veneir l'estadi i tot seguit s'entronitzar la imatge de la Verge de Montserrat que el F.C. Barcelona havia adquirit per posar en la recent construida capella dins el Camp Nou.
A les 16,3O hores del 24 de setembre de 1957, arrivà el moment més esperat per tots, el primer partit que enfrontà a la Selecció de Varsovia (Campiò de la lliga polaca) i el F. C. Barcelona. En aquesta instantania podem veure la sortida al camp dels jugadors.
Durant el descans del partit Selecció de Varsovia - F.C. Barcelona, van actuar diverses colles de sardanes sota la direcció de l'Agrupació Cultural Folclòrica de Barcelona. Es van deixar anar 15 mil coloms missatgers i va intervindre l'Aero Club Barcelona-Sabadell amb vols d'avionetes d'aquesta entitat.
     

     
  Diversos Diaris i Revistes on s'informà de forma destacada sobre la inauguració del Camp Nou.  
     
Número especial del Mundo Deportivo dedicat a la inauguració del Camp Nou. 24 setembre de 1957. El Mundo Deportivo. 25 de setembre de 1957. El Mundo Deportivo. 26 de setembre de 1957.
Dicen. Número especial Inauguració del Camp Nou. 30 de setembre de 1957. Revista Barça. Protada amb la fotografia del pirmer gol al Camp Nou. 27 de setembre de 1957. Número especial de 24 pàgines. Revista Barça. Protada amb fotografia aèrea on es poden veure els campd de Les Corts i el Camp Nou. 5 d'octubre de 1957.
Vida Deportiva. 23 de setembre de 1957. Revista Barça. Reportatges dels dos primers partits de lliga jugats al Camp Nou. Amb Franco en el Palc d'Autoritats. 11 d'octubre de 1957. Mundo Hispánico. Reportatge sobre la inauguració del Camp Nou. Octubre de 1957.
     

Tot els objectes pertanyen a la col·lecció particular d'en Vicenç Codinach
Tota la informació i obra gràfica s'ha extret de la biblioteca sobre la construcció i inauguracio del Camp Nou d'en Josep Mª Codinach