La web dels Pins, Escuts i Insignies del FC Barcelona

Visites des de 09.03.2006:
Carrega Pàgina Principal en Català. Carga Pagina Principal en Español. Load the main page in english.


L'Avi Barça a wikipedia:

"El 'Avi del Barça' (el 'Abuelo del Barça') o 'Avi Barça' ('Abuelo Barça') es un personaje creado por el dibujante Valentí Castanys que representa de manera personificada al Futbol Club Barcelona. L'Avi del Barça hizo su primera aparición el 29 de octubre de 1924 en la revista 'El xut'. Desde 1984 un socio de la Penya Blaugrana de Guardiola de Berguedà llamado Joan Casals acude al Camp Nou vestido como el personaje del Avi del Barça. En 1992, cuando el FC Barcelona consiguió su primera Liga de Campeones de la UEFA|Copa de Europa, Casals prometió afeitarse la barba si el equipo conseguía el título por segunda vez. El 10 de junio de 2006 cumplió esa promesa después de que tres semanas antes el FC Barcelona ganase el título ante el Arsenal Football Club|Arsenal L'Avi Barça, cumpliendo su promesa, se afeita la barba (ver noticia) - Mundo Deportivo, 17 de junio de 2006."


Insignies i Pins de l'Avi Barça

Col·lecció de pins de l'Avi Barça

Col·lecció de pins de l'Avi Barça
Jordi Culé, Personatge creat per Oscar Nebreda.

Jordi Cule és un dibuix creat per Oscar Nebreda (dibuixant en el Jueves), va néixer en la temporada 1990/91 i en el qual volia manifestar el sentiment culé en els partits del Barça. Clar que no va tenir un bon debut televisiu ... I va crear un enrenou increible.
8 de setembre de 1990. 2ª jornada de Lliga, Sevilla-Reial Madrid Partit televisat en directe i en obert per a tota Espanya per les TV autonòmiques, i també lògicament, en TV3 per a Catalunya
Hugo Sánchez falla un penalty amb 0-0 en el marcador, que l'hi deté el porter sevillista Unzué. En aquest moment i davant la sorpresa de tots, apareix en la televisió catalana una caricatura d'un ninot mofándose d'Hugo Sánchez Lògicament, això deslliga una gran polèmica...
El cap d'esports de TV3 diu que el seu "única intenció és plasmar, en clau d'humor, com veu un barcelonista els partits del seu més etern rival". El Reial Madrid decideix vetar a la televisió pública catalana, prohibint l'entrada dels seus càmeres al Santiago Bernabéu i no fent declaracions en aquest mitjà de comunicació.
Algunes declaracions:
- Míchel: "És un símptoma d'enveja i de no saber guanyar. Ho dic per TV-3, no per l'afició del Barcelona, a la qual, en la seva immensa majoria, segur que no li ha agradat"
- Gordillo ho va qualificar de "payasada" i "una grolleria"
- Chendo: "Si dic el que penso, potser s'empiparien; per això no vull comentar gens ara"
- Milla: "Em sembla de mal gust el realitzat per TV-3, els comentaris del qual sempre havien estat respectuosos per al Reial Madrid"
- Hugo Sánchez: "És una falta de respecte. Ha d'exigir-se sempre respecte en qualsevol professió, doncs quan no hi ha respecte és difícil que existeixi educació"
- John Toshack (entrenador del R.Madrid): "No em sembla seriós, simplement"
- Ramón Mendoza (president): "És un fet inadmissible en una televisió pública. És lamentable i vergonyós"
I, com no, Joan Gaspart: "El ninot Jordi Culé va estar discret. No entenc com hi ha tantes queixes, perquè el Barcelona ha hagut de suportar durant molts anys la parcialidad dels mitjans de comunicació"
Fins al propi President de la Generalitat, Jordi Pujol, va mostrar el seu rebuig. "No estic d'acord que es facin aquest tipus de ninots, que poden ofendre a molta gent. Igual que em dolen les manifestacions anti-catalanistes, estic en contra de tot el que pot molestar a qualsevol persona. No és tolerable introduir elements que puguin danyar la sensibilitat dels altres"
Dies després, TV3 va demanar disculpes al Reial Madrid a través d'una carta dirigida a Ramón Mendoza, en la qual manifestava que "no va tenir intenció d'ofendre o menysprear a un club que mereix el nostre respecte %[...] AL planificar l'aparició d'aquests dibuixos no podíem imaginar que ningú pogués sentir-se ofès i lament que s'hagi interpretat en un sentit diferent al de la nostra intenció. El propòsit del dibuix animat mai va ser el mofarse de jugadors ni entitats, sinó simplement el de fer una caricatura, en clau d'humor, de les reaccions de diferents personatges davant situacions produïdes durant les transmissions"
El president del Reial Madrid va manifestar que "És una carta correcta i cortesa, que s'agraïx en aquests moments. La nostra postura, no obstant això, no va a canviar en breu, encara que pot fer-lo segons transcorri el temps. Dependrà, naturalment, de com siguin les pròximes transmissions, encara que tampoc he tingut molt temps per a analitzar la carta. El director general de TV-3, Joan Granats, també m'ha cridat per a expressar-se en els mateixos termes. Granats @estar<3> molt cortès, el que demostra que la seqüència era una incorreción. Aquestes dues preses de contacte són detalls positius de TV-3. És un gest civilitzat"
A partir d'aquell dia, cada vegada que el Madrid encaixava un gol o fallava una ocasió sol salia poniendose una cremallera i arqueando les celles. Jordi va viure les quatre lligues de Cruyff....

El 28/10/2006 es va posar en marxa una campanya curiosa: la dels qui reclamen a TV3 que faci tornar el personatge de Jordi Culé a les retransmissions televisives dels partits del Barça. Els que som una miqueta més grandets, vem poder gaudir fins fa relativament poc de les actuacions d'aquell homenet simpàtic que sortia a la part inferior de les nostres pantalles durant la retransmissió dels partits del FCBarcelona. Aquest homenet simpàtic, celebrava els gols amb èmfasi quan el Barça marcava, ens alegrava el partit quan aquest era avorrit, etc... http://tornajordicule.ppcc.cat/


Pins d'en Jordi Culé
Powered by  MyPagerank.Net
casino contador de visitas