Cercador/Buscador de PENYES
Loading...
Loading...

P.B. = Penya Barcelonista
P.BG. = Penya Blaugrana

Penya Barcelonista de Mataró
BREU HISTORIAL
El dia 30 d'octubre de 1961, a Mataró, constituïda la junta gestora amb Ramon Bartres, Antoni Obiols, Miquel Esparrech, Antoni Riera, Joaquim Oliveras, Joan Noguera, Josep Ballesta i Pelegrí Safont, es va acordar la fundacio de l'entitat.
El dia 3 de novembre de 1961, des de Radio Maresme es va emetre la següent informació facilitada pels organitzadors:
Estando en formación en nuestra ciudad, la Peña Barcelonista de Mataró, la comisión orgaraizadora de la misma pone en conocimiento de todos los barcelonistas y afición en general, que las oficinas de la naciente entidad deporfiva han sido emplazadas en el Casal Mutual Cooperativista (antes Iris), en la calle Melchor de Palau.
L'11 de gener de 1962 fou legalitzada l'entitat i el 21 de febrer del mateix any va tenir lloc la primera assemblea, de la qual va sortir la primera junta directiva presidida per Francesc Julia Costa. En aquesta assemblea es va acordar establir una relació de fundadors preferents, que integraven Ramon Bartrés, Josep Ballesta, Joan Boix, Bonaventura Canadell, Miquel Esparrech, Miquel Llop, Joan Noguera, Antoni Obiols, Joaquim Oliveras, Joan Puigdellfvol, Antoni Riera i Pelegrí Safont.
El 19 de maig de 1962 s'organitza un sopar molt concorregut per celebrar la inauguració oficial de la Penya Barcelonista de Mataró.
Ràdio Maresme va emetre aquest comunicat: Realmente una inauguración prometedora. La peña barcelonista está en la línea de las grandes entidades de nuestra ciudad y estamos seguros de que, con los hombres que la rigen, puede realizar una muy fructifera labor. Esta, al menos, debe ser su meta.
El primer objectiu de la penya va ser aplegar tota l'afecció barcelonista - penyistes, socis i simpatitzants, per anar a veure partits del FC Barcelona al Camp Nou, desplagant tres autocars.
L'any 1962 la penya canvia de local social. La inauguració de les dependències de la penya al bar Novoa, a la Riera, va ser un altre dels moments destacats de l'entitat. Entre altres coses, es va celebrar una audició de sardanes i es va comptar amb la presència de Ladislao Kubala.
A diferència d'altres penyes, la Penya Barcelonista de Mataró no s'ha preocupat exclusivament d'actuar com a suport del FC Barcelona, sino que ha actuat de vehicle a favor dels mataronins mes joves. Així es va crear la seccio esportiva, promocionant el futbol base amb un equip juvenil, que seguidament es va ampliar a un de benjamí, dos d'alevins i un d'infantil. Els equips de benjamins i alevins juguen al camp municipal Enric Pujol; els infantils, al camp Cal Pilé, i els juvenils, al camp municipal de Mataró. Tot i que els resultats no son el més important, un dels equips alevins va quedar campió absolut.
La penya, amb la secció esportiva, es membre de I'Agrupació de Futbol de Clubs i Penyes del FC Barcelona, i el 27 de juny de 1970, fou encarregada de l'organització de la celebració a la nostra ciutat de la Festa de fi de curs de l'Agrupació. El diari llurosport deia en el seu article:
Es altamente destacable el buen detalle que representa haber confiado a la Peña Barcelonista de Mataró la organización de esta Jornada de gran contenido deportivo y social. Y es satisfactoro constatar que nuestros peñistas estuvieron a la altura requerida para que la cosa saliera perfecta. Las palabras de los representantes de las mucha peñas presentes, dan probada fe de la capacidad organizativa de la Peña de Mataró. Es un deber destacarlo así.
L'expedició mataronina organitzada per la penya ha seguit el Barga en els partits mes importants de lliga i competició europea: Madrid, Saragossa, Castello, Basilea, Berna, Rotterdam i Sevilla.
En complir els 22 anys, la penya manté ferma la seva identitat i amb l'aportació dels associats, el 7 de febrer de 1984, inaugurava el local social en propietat, al carrer d'Argentona. Un casal per al soci penyista.
L'any 1986 la penya celebra el seu 25è aniversari (noces d'argent) amb multitud de penyistes i una massa social legitimament identificada amb el FC Barcelona, però també amb la penya i amb Mataró. A la fi dels 25 anys, Francesc Julà va deixar la presidencia de la penya i es va formar una nova junta directiva presidida per Francesc Duch, que fa una reorganització i equipa el local social amb televisor i vídeo i sala de reunions i tertúlies per fer més viva la penya. L'any 1988 Francesc Duch va deixar la presidencia per motius de salut.
L'únic candidat que es va presentar per presidir la penya va ser Joan Bosch Duch, el qual va ser acceptat per l'assemblea, tot mantenint la majoria de la junta anterior. El nou president va assumir el repte de continuar la tasca endegada pel seu antecessor perquè la penya fos un casal per al soci penyista.
El 1989 la penya acompanya el Barça a Berna on s'aconsegueix la Recopa.
Entre els anys 1990-1991 la Penya de Mataró contacta amb la Penya Solera de Calella, i es promou l'Agrupacio de Penyes Barcelonistes del Maresme.
El 1992 la penya acompanya el Barça a Wembley, on per primera vegada aconsegueix la tan volguda Copa d'Europa. I el mes de juliol la penya celebra massivament el gran esdeveniment amb un sopar, on es va poder gaudir de la presencia de la Copa.
La penya és present a les trobades mundials de penyes barcelonistes: el 1992 a l'Escala, el 1994 a Calella, el 1995 a Perpinya, el 1996 a Oviedo i el 1998 a Puigcerdà. El 13 d'octubre de 1996, la Penya Barcelonista de Mataró, amb motiu de la celebració del 35è aniversari, organitza la IV Trobada de Penyes Barcelonistes a Mataró, i el mes de desembre presenta una exposició de fotografies de la història del Barga, amb la col.laboració de Caixa Laietana.
La penya acompanya massivament el Barça a les finals de la Copa del Rei de 1997, a Madrid, i 1998, a València. I també participa a les celebracions del centenari del Barça.
L'any 2000 l'Ajuntament de Mataró, complint la seva promesa, inaugura el camp de futbol municipal Can Chalan, on hi juguen els equips històrics: Penya Barcelonista de Mataró, Penya X, i Juventus, de Mataró.
Veure Mapa

Penya Barcelonista d'Alella
Veure Mapa

Penya Barcelonista d'Arenys de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista d'Arenys de Munt
Veure Mapa

Penya Barcelonista d'Argentona
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Cabrera de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Cabrils
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Caldes d'Estrac
Veure Mapa

Penya Barcelonista Solera de Calella


Veure Mapa

Penya Barcelonista de Canet de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Dosrius
Veure Mapa

Penya Barça Joaquim Passi de Llavaneres
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Malgrat de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Masnou - Ocata
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Mongat
Veure Mapa

Penya Barcelonista d'Orrius
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Palafolls
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Pineda de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Premià de Dalt
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Premià de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Sant Pol de Mar
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Sant Vicenç de Montal
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Santa Susana
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Tiana
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Tordera
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Vilassar de Dalt
Veure Mapa

Penya Barcelonista de Vilassar de Mar
Veure Mapa